Om Lofsdalen

Lofsdalen är en mysig fjällort som ligger drygt 50 minuter väster om Sveg. Orten vann utmärkelsen årets fjälldestination i februari 2023, i konkurrens med Funäsfjällen, Hemavan/Tärnaby, Vemdalen och Årefjällen. Och vi som älskar Lofsdalen förstår varför.


Orten ligger som regel bland de mest prisvärda sett till liftkortspriser. Högsta fallhöjden söder om Åre och liftköer är ett ovanligt fenomen. Till detta de fantastiska längdspåren som var huvudorsaken till att vi valde att bygga just här. Vi hade turen att slå till på en tomt precis när de var släppta på området Höglandet, lite för oss själva med fantastisk utsikt och nära pisten.


I byn finns en synnerligen välsorterad ICA butik (ombud för Systemet och apoteket),

Karins Sportbod som har ett brett sortiment av sportkläder, skidutrustning, hyra av såväl vinter som sommarutrustning mm.

Vid Lofsdalens lägergård kan man hyra skoter och få guidade turer. Lofsdalsspår är gänget som sköter prepareringen av fantastiska längdspår, 122 km! Även skoterleder prepareras. De uppdaterar spårstatus dagligen på sin Facebook sida. 

Alla orter med självaktning har ju ett mikrobryggeri, Orsholms Brygghus är väl värt ett smakbesök! Sedan finns det ett Aktivitetshus (perfekt de dagar då vädrets makter känns motiga), Padelhall, restauranger, Skoterhus osv osv.


Mer information finns alltid på Destination Lofsdalens hemsida!